Exerciții

Un job, o casă, masă, prieteni, cunoștințe; să ai unde și, mai ales, cu cine să-ți petreci Crăciunul, Paștele, Revelionul și ziua de naștere; să primești cadouri de Crăciun și de ziua ta; să ai o relație, chiar dacă știi că nu e persoana care trebuie sau chiar dacă nu are nici măcar sexul care trebuie. 

Dar e bine, e confortabil, e sigur. Confort. Zonă de confort. 

Ce ai da pentru asta? Totul. Pentru niște obiecte pe care e posibil să nu le folosești niciodată, totul pentru a avea în preajmă oameni cu care e posibil sa nu fi rezonat vreodata, totul pentru un job unde te simți prizonier, totul pentru a fi într-o relație în care te simți captiv.

E confortabil. Cu toate astea, știi, cumva, că viața se întâmplă în altă parte. Știi că nu e bine, că nu ești bine, ca nu asta îți doreai atunci când încă mai știai cum e să îți dorești.  

Vrei să schimbi ceva, dar nu știi cum și nici dacă are rost. Pentru ce să riști? De ce ai da totul pentru ceva ce nici măcar nu ştii dacă există dincolo de granițele imaginației tale.

Dar dacă, totuşi, lumea ta e mai mult decât o barcă, e un ocean de posibilități de explorat și țărmuri de cucerit?

Noi suntem Exit[Zone]. Adică exerciții de acces spre acea parte din tine care ar vrea să sară din barcă, dar nu are curaj. Noi îți vom arăta cât de rece sau cât de răcoroasă este apa. Ce bine este să înoți (din nou) sau cât de greu este, de fapt. Stai liniștit, nu scuturăm barca, ci doar pe tine. Te ajutăm să te explorezi prin exerciții de scriere creativă, dramaturgie, dans, mișcare performativă și fotografie. S-ar putea să te aruncăm chiar și în apă. Iar atunci când te vei întoarce în bărcuța ta, vei hotărî singur dacă te mai încape sau nu.

Iar dacă e așa, acum, că ai aflat că știi să înoți, te vei arunca singur în oceanul de posibilități.

Mai exact: 10 ateliere de scriere creativă, dramaturgie, fotografie, dans și mișcare performativă, cu scopul de a te scoate din zona de confort. La final îți promitem că vei reuși să faci cel puțin unul dintre acele lucruri pe care ți le dorești, dar nu ai curaj acum.

TraineriVera Ion (scriere creativă și dramaturgie), Cosmin Manolescu (dans și mișcare performativă), Isolda Zăvoianu (fotografie)

Unde: Str. Budișteanu, nr. 26, va fi locul în care vom începe și unde vom termina. Însă, între aceste coordonate, vom călători un pic și prin alte spații.

Date de dăsfășurare, aici.

 

 

 

 

Advertisements