Camere de hotel

Bună, sunt Mihaela și am o obsesie pentru camerele de hotel.

Camerele de hotel mi se par locul perfect în care să fii cine vrei. În care să joci un rol. Sau poate să ai curaj să fii tu. Sunt, poate, locul în care te manifești în mod autentic pentru că nu mai ești în spațiul numit acasă, spațiul în care citești replicile rolurilor pe care le joci în viața de zi cu zi: iubit/a, soț/ie, mamă, tată, angajat, șef, fiu, fiică, [a se completa].

În care ești doar tu. Cel mai greu de privit în oglindă. Cel cu care te întâlnești foarte rar. Și de obicei doar clandestin, în momente când ceilalți nu te mai țin de vorbă și-ți distrag atenția de la cel cu care ar trebui să ai cea mai importantă conversație.

Obsesia mea pentru camere de hotel s-a materializat într-un photoshooting realizat de Isolda. Într-o cameră de hotel și în afara zonei mele de confort. Acolo unde am învățat în ultimii ani că se întâmplă cele mai bune lucruri.

DSC_6302

Tot într-o cameră de hotel l-am cunoscut și pe Cosmin. Camera 1306. Inițial am vrut să pun un link spre performance-ul lui din acea cameră. Dar văzându-l mi-am dat seama că nu transmite aproape nimic din ce simți când ești acolo. În Camera 1306. Și Cosmin dansează cu tine.

Așa că am preferat să las aici, în loc de orice link, câteva din stările celor care tocmai trecuseră prin acea cameră de hotel. Dar și prin alte spații în care Cosmin și-a scos spectatorii din zona de confort și i-a găzduit pentru câteva momente în lumea lui fantastic de liberă.

spectactorii despre camera 1306

Altceva. Primul lucru pe care l-am spus când am ieșit. Back to reality. A fost o altă lume, senzorială, sinistră, lipsită de inhibiții. M-a ajutat !”

„Aveam nevoie de atingerea altor oameni, n-am realizat niciodată asta pînă acum.”

„M-ați eliberat în această seară. Și multumesc…”

„Mi-a plăcut foarte mult ! M-am regăsit, m-am eliberat, m-am vindecat. Cu adevărat inspirațional. Și totuși mai vreau…”

(spectatori anonimi la Camera 1306)

“Am ieșit la senzatia că mai vreau, că o să mai vin cu siguranță…profund autentic, te pune în contact cu tine într-un mod tandru aș zice, am simțit un fel de tristețe, o nostalgie cu multă întelegere și tandrețe pentru noi ca oameni. Love it !”

(Claudia, București)

„E o stare, o emoție. Suntem oameni și suntem imprevizibili. Si ne chinuim unii pe alții. Si ne iubim ciudățeniile pe care le avem fiecare, deși ne sperie al naibii. Ne ridicăm unul pe altul, dar mai ales fiecare pe el însuși. Am dansat din inimă și m-am descărcat. Feelingul și moodul e genial, o terapie. Mai Vreau !” (Mirela, Timișoara)

„Thanks for the performance, including theraphy, life & sharing. The art is great & fresh”

(Eva, Riga 2012)

„Felicitări ! Faceți o treabă excepțională, păcat că publicul din RO nu e pregătit 100% pentru asta. Am fost atentă la gesturile dvs. Și am observat căldura, pasiunea…Vă place ceea ce faceți și vă doresc din tot sufletul să continuați.

  1. Tare faza cu Tatăl nostruși cu jucăria care stropește”. Succes. Sunteți prea tari pentru România.” (Anonim, Alba Iulia)

„Neașteptat, inedit, intim, emoții, nerăbdare și provocări. Spectacol personal numai bun de intrat în suflet. Ați creat o atmosferă unică, ați creat o relație….aș fi dorit să nu mai plec, aș fi dorit să știu că se va mai întâmpla. E greu de transmis cât de impresionată și îndragostită sunt. Grozav sunteți.”

(Ioana, Timișoara)

„Camera 1306 de neuitat. A fost ceva extraordinar, încă mai am în jurul capului o “aură” de energie pe care n-am mai simțit-o pînă acum. Aș vrea din tot sufletul să mai particp la o experiență asemănătoare, cu toate că ce am simțit azi a fost unic. Apreciez mult tot ce am văzut, auzit și simțit.”

(Dragoș, Timișoara)

„One hour of endless intimacy” (Madara, Riga)

participanți la atelierul Corpul E-Moțional (noiembrie 2014)

“Mi se pare genul de atelier care reușește să dezmorțeasca publicul necunoscător, majoritar în Brașov, și percepția acestuia asupra dansului contemporan și a exprimării artistice contemporane în general. Mai mult are și o valoare umană personală deoarece invită în mod subtil și iremediabil la a prețui momentul prezent și simplitatea astfel lăsând oamenii mai sensibili și atenți cu ceea ce îi înconjoară, chiar și mai curajoși și încrezători.” (Mara)

“Mi-a plăcut faptul că era propus ca un atelier deschis și de dezvoltare personală. Adică asta mi-a scăzut din intimidarea față de un atelier de dans unde merg unii expuși dinainte, specialiști dacă vrei. Mi s-a părut tare că declarat se lucrează cu emoția și nu au fost elemente fizice obligatorii sau forțate. Mi-a plăcut și partea de yoga/încălzire de început. După atelier vedeam mișcările pe care le făceau oamenii pe stradă sau în context familiar ca dans. Chiar mi-a schimbat percepția asupra mișcării. Nu mă așteptam la asta. Când eram la atelier mă gândeam “e foarte fain, trebuie să mai fac, cum fac să mai fac? “. 🙂 Și muzica mi se pare că are mai mult sens după. Când am ieșit în prima seară de la atelier, eram atât de sensibilizată, că m-am uitat într-un aprozar închis și am văzut mere în geam și mi se părea că e o chestie plină de emoție (!!!). Sper că m-am eliberat mai mult corporal. (Alina)

“Eu am dansat pentru întâia(și) dată dans contemporan. Am trecut atelierul de dans la bucurii.

Minunat a fost! Dans și libertate de exprimare. Experiențele de felul acesteia revigorează, sădesc așa un zâmbet interior care persistă. Sau zâmbetul era acolo și-a fost luminat cu mișcarea..ceva așa.

O experiență frumoasă; reîntâlnire în plan intern, călătorie lăuntrică interesantă; așa am perceput atelierul.

Dansul inimii l-am transformat puțin zic într-o metodムde mediere a conflictelor copiilor cu care lucrez.

S-au dus și-acasムși-au făcut inimi dansând. Am dat mesajul mai departe, cu bucuria trăirii experienței.

În ce mă privește las deschisă calea, oportunitatea -așa cum s-a întâmplat și în cazul participării la atelier- de a învăța din multe felii de viață. Dansul îmi place. Evident a fost un impuls bun și mă felicit .

Nou? Noi au fost metodele-temele abordate -emoțional în dans.

Provocări? Am avut răbdare să aștept să trăiesc senzația, cred că improvizația e doar din semnalele corpului, mai puțin programare mentală. Aici am avut eu o dilemă, să dansez ori să plutesc. Eu mai mult am plutit-trăit:) dansul.

Bogăție în suflet și experiență de spus gândurilor și celor ce vor să afle că-i frumos de trăit.

M-am uitat cu sufletul la experiența aceasta -dans – din perspectiva dezvoltării personale.

E o artă și-i grozav să faci din asta viață. Mi-a placut.  Pentru mine explorarea emotiilor e consecvent exercitiu.. Stiu că fiecare om primește ce caută, fie și din gand. Eu mulțumesc frumos.  Mai dansez.” (Simona)

Participanți la atelier REIVENT

“M-am simțit foarte bine, observ că reușesc să-mi fac prieteni destul de ușor și asta datorită atelierelor lui Cosmin pentru ca m-au ajutat să-mi recapat încrederea și să fiu mult mai prezent în ceea ce fac. Impresiile au fost foarte bune, atelierul a fost o experiență frumoasă, la fel și intâlnirea cu publicul.” (Claudiu)

“A fost interesant să aduci împreună oameni care se aflau pentru prima dată la dans contemporan, profesioniști și alți oameni care sunt în contact cu dansul contemporan de mai multă vreme. Să vezi cum prin ochii cuiva se descoperă o lume cu totul și cu totul noua si fascinantă. REIVENT a fost un eveniment care a pus în legatura oameni. I-a facut să simtă ideea de corp și dans din alte perspective pe care nu le-au accesat niciodata.” (Iulia)

Mi-a plăcut îndemnul lui Cosmin: “azi e despre voi, dansați pentru voi” pentru că de multe ori uităm de noi.” (Laura)

corp_bv_3

Advertisements